SMS

Wat is SMS

SMS staat voor Short Message Service en is een tekstberichtendienst die deel uitmaakt van de meeste systemen voor telefoon, internet en mobiele apparaten. Het maakt gebruik van gestandaardiseerde communicatieprotocollen om mobiele apparaten in staat te stellen korte tekstberichten uit te wisselen. SMS, zoals gebruikt op moderne handsets, is ontstaan uit radiotelegrafie in radiomemo-pagers die gestandaardiseerde telefoonprotocollen gebruikten. Deze werden in 1985 gedefinieerd als onderdeel van de Global System for Mobile Communications (GSM) serie standaarden.

Geschiedenis van SM

Het eerste SMS-bericht werd in 1992 in het VK van een computer naar een mobiele telefoon verzonden, terwijl het eerste SMS-bericht van persoon tot persoon in 1993 in Finland werd verzonden. De eerste commercieel verkochte SMS-dienst werd in 1995 in Finland aan de consument aangeboden. Binnen enkele jaren was SMS de meest gebruikte datatoepassing op aarde geworden, met naar schatting drie miljard actieve gebruikers, oftewel ongeveer 40% van de wereldbevolking.

Werking van SM

De werking van een SMS omvat “store and forward”-technologie waarbij informatie wordt doorgestuurd van de verzender naar het mobiele toestel van de ontvanger. Het proces is eenvoudig: de verzender typt een bericht, voert het mobiele nummer van de ontvanger in en drukt op “verzenden”. Het bericht wordt dan doorgestuurd naar het SMS-centrum (SMSC), een server die het bericht doorstuurt naar de beoogde ontvanger. De SMSC van de ontvanger stuurt het bericht vervolgens door naar het mobiele apparaat van de ontvanger.

Voordelen van SM

SMS is een geweldige manier om in contact te blijven met vrienden en familie. Het is ook een handig hulpmiddel voor bedrijven om herinneringen en meldingen, zoals afspraakbevestigingen, naar hun klanten te sturen. SMS kan ook worden gebruikt voor marketingdoeleinden, waardoor bedrijven een breed scala aan klanten kunnen bereiken.

Beperkingen van SM

SMS heeft een aantal beperkingen. Zo zijn de berichten beperkt tot 160 tekens, wat het moeilijk kan maken om complexe ideeën over te brengen. Bovendien zijn SMS-berichten niet gecodeerd, wat betekent dat het voor hackers relatief gemakkelijk is om ze te onderscheppen. SMS ondersteunt ook geen multimedia, zoals afbeeldingen en video’s.

Alternatieven voor SM

Hoewel SMS een populaire berichtendienst is, zijn er een aantal alternatieven die extra mogelijkheden bieden. Deze omvatten op internet gebaseerde berichtendiensten, zoals WhatsApp en Facebook Messenger, en mobiele toepassingen, zoals Viber en WeChat. Met deze diensten kunnen gebruikers berichten, afbeeldingen, video’s en andere bestanden verzenden en ontvangen.

Beveiliging van SM

SMS-berichten kunnen worden onderschept door hackers. Er zijn echter een paar stappen die gebruikers kunnen nemen om hun berichten te beveiligen. De belangrijkste is het gebruik van een beveiligde berichtenapp, zoals Signal of Telegram, die berichten versleutelt en ervoor zorgt dat alleen de beoogde ontvanger ze kan lezen.

Legaliteit van SM

SMS is in de meeste landen een legale vorm van communicatie, mits het niet wordt gebruikt voor kwaadaardige doeleinden. Het is belangrijk te onthouden dat het versturen van spam of ongevraagde berichten in veel landen illegaal is en kan leiden tot juridische stappen. Bovendien is het belangrijk de privacy van anderen te respecteren en geen berichten te sturen die als beledigend kunnen worden beschouwd.

FAQ
Wat is het verschil tussen een SMS-bericht en een SMS-bericht?

Een tekstbericht is een kort bericht dat van de ene mobiele telefoon naar de andere kan worden gestuurd. Een SMS-bericht is een tekstbericht dat van de ene mobiele telefoon naar de andere kan worden verzonden met behulp van een SMS-dienst.

Moet ik SMS of MMS gebruiken?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien de beste oplossing voor berichtenverkeer voor een bepaalde situatie van een aantal factoren afhangt. In het algemeen is SMS (Short Message Service) echter het meest geschikt voor het verzenden van korte, op tekst gebaseerde berichten, terwijl MMS (Multimedia Messaging Service) beter is voor het verzenden van berichten met multimedia-inhoud zoals afbeeldingen, video’s of geluidsfragmenten.

Wat is een SMS op uw telefoon?

SMS is een acroniem voor Short Message Service. Het is een tekstberichtendienst die op de meeste mobiele telefoons beschikbaar is. Met SMS kunnen gebruikers tekstberichten van maximaal 160 tekens versturen en ontvangen.

Is SMS hetzelfde als iMessage?

Nee, SMS en iMessage zijn niet hetzelfde. SMS is een korte berichtendienst waarmee tekstberichten tussen mobiele telefoons kunnen worden verzonden. iMessage is een berichtendienst waarmee berichten via internet kunnen worden verzonden.

Hoe schakel ik SMS in op mijn iPhone?

Om SMS op je iPhone in te schakelen, ga je naar Instellingen > Berichten en schakel je de optie Verzenden als SMS in. Hierdoor kan uw iPhone tekstberichten versturen via uw mobiele abonnement wanneer iMessage niet beschikbaar is.