Outbox

Wat is een Postvak Uit

Een Postvak Uit is een map in een e-mailprogramma (zoals Gmail, Outlook, enz.) waarin berichten worden opgeslagen die zijn samengesteld maar nog niet zijn verzonden. Het is het tegenovergestelde van een inbox, waarin ontvangen e-mails worden opgeslagen.

Hoe werkt een Postvak Uit?

Een outbox is in wezen een wachtrij voor uitgaande e-mails. Wanneer een gebruiker een nieuwe e-mail opstelt, wordt deze opgeslagen in de outbox totdat de gebruiker de e-mail verzendt. Zodra de e-mail is verzonden, wordt deze verplaatst van het Postvak Uit naar de map met verzonden items.

Wat is het verschil tussen Postvak Uit en Verzonden items

Het belangrijkste verschil tussen de outbox en de verzonden items is de volgorde van de gebeurtenissen. Wanneer een e-mail in de outbox wordt opgeslagen, is deze nog niet verzonden. De map met verzonden items bevat e-mails die al zijn verzonden.

Hoe krijg ik toegang tot een Postvak Uit

Toegang tot een Postvak Uit is relatief eenvoudig. De meeste e-mailclients hebben een map aan de linkerkant van het venster met het label “Postvak uit”. Om de e-mails te bekijken die zijn opgeslagen in de Outbox, klikt u gewoon op de map.

Worden Outbox e-mails automatisch verzonden

Nee, Outbox e-mails worden niet automatisch verzonden. De gebruiker moet handmatig op de knop “verzenden” klikken om de e-mail te verzenden. E-mails in de outbox blijven staan totdat ze worden verzonden of verwijderd.

Hoe verwijder ik een e-mail uit de Outbox

Om een e-mail uit de outbox te verwijderen, klikt u op de e-mail en selecteert u “verwijderen” in het menu. De e-mail wordt definitief verwijderd uit de outbox.

Worden outbox e-mails opgeslagen

Ja, uitbox e-mails worden opgeslagen. Wanneer een e-mail in de outbox wordt opgeslagen, wordt deze automatisch opgeslagen, zodat de gebruiker eventuele wijzigingen kan aanbrengen voordat de e-mail wordt verzonden.

Wat is een Outbox Limiet

Een outbox-limiet is het maximum aantal e-mails dat kan worden opgeslagen in de outbox. Afhankelijk van de e-mailclient kan deze limiet variëren. Gmail heeft bijvoorbeeld een limiet van 100 e-mails in het Postvak Uit.

FAQ
Waarom blijft mijn e-mail hangen in het Postvak Uit?

Er zijn een paar mogelijke redenen waarom uw e-mail in het Postvak Uit blijft steken. Eén mogelijkheid is dat het bericht te groot is om via uw e-mailserver te worden verzonden. Een andere mogelijkheid is dat uw e-mailserver problemen heeft met de verbinding met de server van de ontvanger. Gebruikt u een webgebaseerde e-maildienst, dan kan het probleem bij de dienst zelf liggen. Als u een bedrijfse-mailsysteem gebruikt, kan het probleem liggen bij de e-mailserver van uw bedrijf. Als u een openbaar e-mailsysteem gebruikt, kan het probleem liggen bij de openbare e-mailserver.

Waarom worden mijn e-mails niet verzonden en gaan ze naar de outbox?

Er zijn een paar redenen waarom uw e-mails niet worden verzonden en naar uw Postvak Uit gaan. Eén reden kan zijn dat uw internetverbinding niet sterk genoeg is om de e-mails te versturen. Een andere reden kan zijn dat uw e-mailaccount niet correct is ingesteld. Ten slotte kan uw e-mailserver uitvallen of technische problemen ondervinden.

Wat is outbox in Outlook?

Outlook is een persoonlijke informatiebeheerder van Microsoft, beschikbaar als onderdeel van de Microsoft Office suite. Hoewel het vaak vooral als e-mailprogramma wordt gebruikt, bevat het ook een agenda, taakbeheer, contactenbeheer, notities maken, dagboek en surfen op het web.

In het Postvak Uit worden berichten opgeslagen die wachten op verzending. Dit is handig als u een bericht wilt opstellen en het op een later tijdstip wilt laten versturen, of als u een heleboel berichten in de wachtrij wilt zetten om ze allemaal tegelijk te versturen. Om een bericht uit de outbox te versturen, selecteert u het en klikt u op de knop Verzenden.

Hoe lang blijft e-mail in de outbox?

Dit hangt af van uw e-mail instellingen. Als u uw e-mail hebt ingesteld op “onmiddellijk verzenden en ontvangen”, dan blijft uw e-mail in uw postvak uit totdat het met succes naar de ontvanger is verzonden. Als u uw e-mail hebt ingesteld op “onmiddellijk verzenden maar later ontvangen”, dan blijft uw e-mail in uw Postvak Uit totdat hij met succes naar de ontvanger is verzonden, maar hij wordt ook gedownload naar uw computer zodat u hem offline kunt openen.

Hoe haal ik berichten uit mijn Postvak Uit?

Om berichten uit uw Postvak Uit te halen, moet u ze verwijderen. Om dit te doen, klikt u op het bericht en vervolgens op de knop Verwijderen.