Systray

Wat is Systray

Systray is een functie van Microsoft Windows die pictogrammen weergeeft in een speciaal gebied van de taakbalk. Het wordt ook wel het systeemvak, het meldingsgebied of het statusgebied genoemd. De Systray bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het bureaublad en wordt gebruikt om snel toegang te krijgen tot systeemfuncties en toepassingen.

Wat doet de Systray

De Systray wordt gebruikt om snel toegang te krijgen tot systeemfuncties, zoals de volumeregeling, netwerkverbindingen en de stroominstellingen. Het biedt ook snelle toegang tot toepassingen die op de achtergrond draaien, zoals antivirus, mediaspelers en systeemhulpprogramma’s.

Hoe krijg ik toegang tot Systray

Systray is toegankelijk door te klikken op de kleine pijl rechtsonder op het bureaublad. De pijl klapt uit en toont alle pictogrammen in de Systray.

Welke pictogrammen worden weergegeven in Systray

De pictogrammen in Systray verschillen van computer tot computer, maar omvatten meestal volumeregeling, netwerkverbindingen, stroominstellingen en systeemhulpprogramma’s.

5. Kan ik de pictogrammen in Systray aanpassen

Ja, u kunt de pictogrammen in Systray aanpassen. Om dit te doen, klik met de rechtermuisknop op het pictogram en klik op “Aanpassen”. U krijgt dan een lijst met opties om het pictogram aan te passen.

Wat als ik geen pictogram in Systray wil

Als u geen pictogram in Systray wilt, kunt u met de rechtermuisknop op het pictogram klikken en “Pictogram verbergen” selecteren. Dit verbergt het pictogram uit de Systray.

Hoe kan ik een verborgen pictogram in Systray weer inschakelen

Als u een verborgen pictogram in Systray opnieuw wilt inschakelen, klikt u met de rechtermuisknop op de pijl rechtsonder op het bureaublad en kiest u “Aanpassen”. Dit toont een lijst met alle verborgen pictogrammen. Selecteer het pictogram dat u opnieuw wilt inschakelen en klik op “Toon pictogram”.

Wat is het verschil tussen Systray en de Taakbalk

De Systray bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het bureaublad en wordt gebruikt voor snelle toegang tot systeemfuncties en toepassingen. De taakbalk bevindt zich onderaan het bureaublad en wordt gebruikt om toepassingen te starten, tussen vensters te schakelen en toegang te krijgen tot het Startmenu.

Wat zijn de voordelen van Systray

De voordelen van Systray zijn snelle toegang tot systeemfuncties en toepassingen, de mogelijkheid om pictogrammen aan te passen en de mogelijkheid om pictogrammen te verbergen.

FAQ
Hoe vind ik mijn Systray?

De Systray is een map die alle pictogrammen bevat van de programma’s die op uw computer draaien. Om uw Systray te vinden, opent u het menu Start en klikt u op het Configuratiescherm. In het Configuratiescherm klikt u op de categorie Systeem en onderhoud. In de categorie Systeem en onderhoud klikt u op het pictogram Systeem. In het venster Systeemeigenschappen klikt u op het tabblad Geavanceerd. Onder het tabblad Geavanceerd klikt u op de knop Instellingen in de sectie Prestaties. Klik in het venster Prestatie-opties op het tabblad Geavanceerd. Klik op het tabblad Geavanceerd op de knop Virtueel geheugen. Klik in het venster Virtueel geheugen op de knop Wijzigen. In het venster Instellingen wijzigen virtueel geheugen, ziet u de Systray vermeld onder de sectie Drive [Volume Label].

Wat is systeemvak op Iphone?

Systeemvak op de iPhone is de balk die bovenaan het scherm verschijnt wanneer u een app opent. Het bevat de statusbalk, het app icoon, de app naam, en het controle centrum. Je krijgt toegang tot het controlecentrum door naar beneden te vegen vanaf de bovenkant van het scherm.

Wat is het systeemvak op een Mac?

Het systeemvak op een Mac is de menubalk die zich bovenaan het scherm bevindt. Deze menubalk bevat de menu’s voor de verschillende programma’s die op uw computer geïnstalleerd zijn.

Hoe schakel ik Systray uit?

Om Systray uit te schakelen, moet u de Windows Register-editor openen. Druk hiervoor op de Windows-toets + R op uw toetsenbord om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ “regedit” in het vak en druk op Enter.

Navigeer in de Register-Editor naar de volgende sleutel: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

Dubbelklik in het rechterdeelvenster van de Explorer-sleutel op de vermelding voor ShowSuperHidden. Verander de waarde van 0 in 1 en klik op OK.

Sluit nu de Register-editor en start uw computer opnieuw op. Systray zou nu uitgeschakeld moeten zijn.

Hoe stop ik systeemvakprogramma’s?

Systeemvakprogramma’s zijn meestal programma’s die op de achtergrond draaien en geen zichtbaar venster hebben. Om een systeemvakprogramma te stoppen, moet u het programma vinden in Taakbeheer en de taak beëindigen.

Om het Taakbeheer te vinden, kunt u de toetsen Ctrl+Shift+Esc op uw toetsenbord indrukken. Hierdoor wordt Taakbeheer geopend.

Als Taakbeheer is geopend, klikt u op het tabblad “Processen”. Dit toont u een lijst met alle lopende processen.

Blader door de lijst en zoek het systeemvakprogramma dat u wilt stoppen. Zodra u het hebt gevonden, klikt u erop en vervolgens op de knop “Taak beëindigen”.