Systeemvoorkeuren

Inleiding tot Systeemvoorkeure

Systeemvoorkeuren is een term die wordt gebruikt voor een reeks hulpmiddelen die beschikbaar zijn op het macOS en andere besturingssystemen van Apple en waarmee gebruikers instellingen kunnen aanpassen en hun apparaat aan hun behoeften kunnen aanpassen. Systeemvoorkeuren zijn te vinden in het Apple-menu bovenaan het scherm, of zijn toegankelijk via het programma Systeemvoorkeuren in de map Toepassingen.

Systeemvoorkeuren Optie

Systeemvoorkeuren biedt verschillende opties om uw apparaat aan te passen, waaronder instellingen voor beeldscherm, geluid, bureaublad, dock, meldingen, tijd en datum, taal en regio, toegankelijkheid, Bluetooth, printer en meer. Elke instelling kan worden aangepast aan uw voorkeuren.

Beeldschermvoorkeure

Met de beeldschermvoorkeuren kunt u de resolutie van uw beeldscherm aanpassen, evenals de helderheid en het contrast. U kunt ook een displayprofiel kiezen, zoals “Standaard voor display”, of een aangepast profiel gebruiken om uw display verder aan te passen.

Geluidsvoorkeure

Met geluidsvoorkeuren kunt u het volume en de balans van uw luidsprekers of koptelefoon instellen en een uitvoerapparaat selecteren. U kunt ook een geluidsprofiel selecteren, zoals “Standaard voor geluid”, of een aangepast profiel gebruiken om uw audio verder aan te passen.

Desktop en Dock Voorkeure

Met Desktop en Dock Voorkeuren kunt u het uiterlijk van uw desktop en dock aanpassen. U kunt de grootte en de positie van het dock aanpassen, en een achtergrondafbeelding of -kleur kiezen. U kunt ook de grootte van de pictogrammen aanpassen en een achtergrond instellen die automatisch verandert.

Meldingen Voorkeure

Met Meldingen Voorkeuren kunt u instellen hoe meldingen op uw scherm verschijnen. U kunt kiezen of meldingen als banners of waarschuwingen verschijnen, en hoe lang ze op het scherm verschijnen. U kunt ook de soorten meldingen selecteren die u wilt ontvangen, zoals app-meldingen, agendameldingen en meer.

Tijd en Datum Voorkeure

Met Tijd en Datum Voorkeuren kunt u de tijd- en datuminstellingen op uw toestel aanpassen. U kunt de tijdzone en het formaat kiezen, maar ook het kalenderformaat en de klokweergave aanpassen.

Taal en Regio Voorkeure

Met Taal en Regio Voorkeuren kunt u de taal en de regio van uw toestel selecteren. U kunt de primaire taal selecteren en de regio-indeling, valuta en de sorteervolgorde van namen en adressen aanpassen.

Toegankelijkheidsvoorkeure

Met de toegankelijkheidsvoorkeuren kunt u instellingen aanpassen om het gebruik van uw toestel door gehandicapten te vergemakkelijken. U kunt instellingen aanpassen zoals weergave, zoom, voice-over, schakelcontrole, tekst naar spraak en meer.

Conclusie

Systeemvoorkeuren is een krachtig hulpmiddel dat beschikbaar is op het macOS en andere besturingssystemen van Apple en waarmee gebruikers hun apparaat kunnen aanpassen en afstemmen op hun behoeften. Systeemvoorkeuren biedt een reeks opties om je apparaat aan te passen, waaronder beeldscherm, geluid, bureaublad, dock, meldingen, tijd en datum, taal en regio, toegankelijkheid, Bluetooth, printer en meer.

FAQ
Waar is Systeemvoorkeuren op de iPhone?

Systeemvoorkeuren is een app die vooraf geïnstalleerd is op elke iPhone. Hiermee kunnen gebruikers verschillende instellingen op hun toestel aanpassen, zoals de achtergrond, het geluid en de helderheid. Om Systeemvoorkeuren te openen, tikt u gewoon op de app Instellingen op uw startscherm, scrolt u naar beneden en tikt u op het pictogram Systeemvoorkeuren.

Hoe reset ik Systeemvoorkeuren op de Mac?

Er zijn twee manieren om Systeemvoorkeuren op de Mac te resetten:

1. Gebruik de knop “Alles resetten”:

Open Systeemvoorkeuren en klik onderaan op de knop “Alles resetten”. Hierdoor worden alle voorkeursinstellingen teruggezet naar de standaardwaarden.

2. Gebruik de knop “Reset” voor individuele voorkeurpanelen:

Open Systeemvoorkeuren en selecteer het voorkeurpaneel dat u wilt resetten. Klik op de knop “Reset” onderaan het paneel. Dit zal alleen het geselecteerde voorkeurenpaneel resetten naar de standaardinstellingen.

Hoe voeg ik programma’s toe aan Systeemvoorkeuren op de Mac?

Om programma’s toe te voegen aan Systeemvoorkeuren op de Mac, opent u eerst het programma Systeemvoorkeuren. Klik vervolgens op het voorkeurenpaneel “Beveiliging en privacy”. Klik vervolgens op het tabblad “Privacy”. Klik ten slotte op de optie “Volledige schijftoegang” in de linker zijbalk. Klik in de rechterzijbalk op de knop “+” en selecteer de app die u wilt toevoegen.

Hoe kom ik bij Systeemvoorkeuren op mijn computer?

Om naar Systeemvoorkeuren op uw computer te gaan, klikt u op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm. Klik vervolgens op “Systeemvoorkeuren”.

Wat is de snelkoppeling om Preferences op de Mac te openen?

De snelkoppeling om Preferences op de Mac te openen is Command + , (komma).