Schrappen

Uitleg over de term verwijderen

Wat is verwijderen

Verwijderen is het verwijderen van een bestand, toepassing of document van een computersysteem. Het is een basisactie die elke gebruiker kan uitvoeren, en het doel ervan is om ruimte vrij te maken in het opslagapparaat. Wanneer een gebruiker een bestand verwijdert, wordt het verplaatst naar de prullenbak, die kan worden geopend in de File Explorer.

Hoe een bestand te verwijdere

Om een bestand te verwijderen, opent u de Verkenner en selecteert u het bestand dat u wilt verwijderen. Rechtsklik op het bestand en selecteer “Verwijderen” in het menu. Er verschijnt een melding dat u het bestand wilt verwijderen, klik op “Ja” en het bestand wordt verplaatst naar de Prullenbak.

3. Wanneer een bestand wordt verwijderd, wordt het verplaatst naar de Prullenbak, waar het kan worden hersteld. Open hiervoor de Prullenbak, selecteer het bestand dat u wilt herstellen en klik op “Herstellen”. Het bestand wordt dan teruggeplaatst naar de oorspronkelijke locatie.

Permanent verwijdere

Als een gebruiker een bestand permanent wil verwijderen, moet hij de optie “Permanent verwijderen” selecteren. Dit zal het bestand verwijderen zonder het naar de prullenbak te verplaatsen, wat betekent dat het niet kan worden hersteld.

Systeem verwijdere

Systeem verwijderen is het verwijderen van bestanden die het systeem niet meer nodig heeft. Dit wordt vaak gedaan om ruimte vrij te maken en de systeemprestaties te verbeteren. Systeem verwijderen kan handmatig of met behulp van een geautomatiseerd programma.

Programma’s verwijdere

Hetzelfde verwijderingsproces kan worden gebruikt om toepassingen en programma’s van een computer te verwijderen. Open hiervoor het Configuratiescherm, selecteer het programma dat u wilt verwijderen en klik op “Verwijderen”.

Documenten verwijdere

Het verwijderen van documenten is vergelijkbaar met het verwijderen van bestanden, het is echter belangrijk op te merken dat documenten niet kunnen worden hersteld als ze permanent worden verwijderd. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het document niet nodig is voordat u het verwijdert.

8. Het verwijderen van bestanden kan ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van een computersysteem. Als een gebruiker een bestand verwijdert dat gevoelige informatie bevat, is het belangrijk dat het bestand permanent wordt verwijderd om te voorkomen dat het door een onbevoegd persoon kan worden hersteld.

FAQ
Hoe verwijder ik sites?

Er zijn een paar manieren om sites te verwijderen:

1. Als u de site hebt gemaakt en u bent het enige lid, kunt u de site verwijderen vanaf de pagina Site Info. Klik op het tandwielpictogram > Site Info. Klik onder “Site Informatie” op Verwijder deze site.

2. Als u lid bent van de site, kunt u de site verlaten. Klik op het tandwielpictogram > Deze site verlaten.

3. Als u de eigenaar van de site bent, kunt u de site verwijderen van de pagina Site Info. Klik op het tandwielpictogram > Site Info. Klik onder “Site-informatie” op Deze site verwijderen.

4. Een beheerder kan elke site verwijderen.

Hoe verwijder ik mijn hele activiteitengeschiedenis?

Als u uw hele activiteitengeschiedenis wilt verwijderen, kunt u dat doen door naar uw accountinstellingen te gaan en de optie “Account verwijderen” te selecteren. Hiermee worden al uw activiteitsgegevens verwijderd, inclusief uw geschiedenis.

Bewaart Google verwijderde geschiedenis?

Nee, Google bewaart geen verwijderde geschiedenis. Wanneer u uw geschiedenis verwijdert, wordt deze permanent uit uw Google-account verwijderd.

Wanneer is verwijderen een woord geworden?

Het woord verwijderen wordt als werkwoord gebruikt sinds het begin van de 15e eeuw, afgeleid van het Latijnse woord deletus dat ‘vernietigen’ betekent.

Waarom kan ik mijn zoekgeschiedenis niet verwijderen?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom u uw zoekgeschiedenis niet kunt wissen. Het kan zijn dat de instellingen van uw browser dit verhinderen, of het kan zijn dat uw zoekgeschiedenis wordt beheerd door een derde partij. Als u een browser als Google Chrome gebruikt, kunt u in de instellingen kijken of er een optie is om uw zoekgeschiedenis te wissen. Als u een dienst van derden gebruikt, moet u bij die dienst navragen hoe u uw zoekgeschiedenis kunt wissen.