PS/2

Wat is PS/2

De term PS/2 wordt gebruikt om een type personal computersysteem te beschrijven dat in 1987 door IBM werd ontwikkeld en uitgebracht. PS/2 stond voor Personal System/2 en was IBM’s opvolger van de oorspronkelijke IBM PC. Het was het eerste computersysteem met een 16-bit processor en ingebouwde co-processor. Het had ook een ingebouwd toetsenbord, muis en videokaart, waardoor het een populaire keuze was voor zowel zakelijke als thuisgebruikers.

Wat zijn de verschillende typen PS/2 computers

IBM heeft in de loop der jaren verschillende typen PS/2 computers uitgebracht. De meest populaire modellen waren het PS/2 Model 30, Model 50, Model 70 en Model 80. Het Model 30 was het instapmodel, met een 16-bit processor en basisfuncties. Het Model 50 was een middenklasse model, met een krachtigere processor en meer mogelijkheden. Het Model 70 was een topmodel, met een krachtige processor en geavanceerde functies. En het Model 80 was een topmodel, met de nieuwste processor en alle mogelijkheden.

Wat zijn de kenmerken van de PS/2 computer

De PS/2 computers hadden een aantal kenmerken die hen populair maakten. Deze omvatten een ingebouwd toetsenbord en muis, een videokaart en een reeks poorten voor het aansluiten van externe apparaten. Met de ingebouwde videokaart konden gebruikers een monitor aansluiten en afbeeldingen weergeven. En met de poorten konden gebruikers externe apparaten zoals printers en modems aansluiten.

Hoe wordt de PS/2 aangesloten

De PS/2 kan via de poorten op verschillende externe apparaten worden aangesloten. De meest voorkomende poort is de PS/2-poort, waarop een toetsenbord, muis of ander randapparaat kan worden aangesloten. De PS/2 heeft ook een parallelle poort, waarop een printer of ander apparaat kan worden aangesloten. Tenslotte heeft de PS/2 ook een seriële poort voor aansluiting op een modem of ander apparaat.

Welke software is beschikbaar voor PS/2

De PS/2 werd uitgebracht met verschillende softwarepakketten, waaronder het populaire besturingssysteem DOS. Andere softwarepakketten waren beschikbaar, zoals het OS/2 besturingssysteem, en diverse softwaretoepassingen. Daarnaast was de PS/2 ook compatibel met veel populaire softwarepakketten uit die tijd, zoals WordPerfect en Lotus 1-2-3.

Wat zijn de voordelen van de PS/2

De PS/2 was een populaire keuze voor zakelijke en thuisgebruikers vanwege de vele mogelijkheden en de compatibiliteit met populaire software. Het had ook een ingebouwd toetsenbord, muis en videokaart, waardoor het gemakkelijk te gebruiken was. En de PS/2 was relatief betaalbaar in vergelijking met andere computers uit die tijd, waardoor het een aantrekkelijke optie was voor budgetbewuste consumenten.

Wat zijn de nadelen van PS/2

Ondanks zijn populariteit had de PS/2 een aantal nadelen. Het meest opvallende was de beperkte geheugencapaciteit van slechts 640 KB. Dit maakte het moeilijk om geavanceerde software pakketten en grote applicaties te draaien. De PS/2 had ook geen ondersteuning voor moderne technologieën zoals USB, Firewire en Ethernet.

Wat is de toekomst van PS/2

De PS/2 wordt niet meer geproduceerd door IBM, en is als zodanig niet meer algemeen verkrijgbaar. Het is echter nog steeds mogelijk om gebruikte modellen van de PS/2 te vinden in online winkels en tweedehandswinkels. De PS/2 wordt nog steeds veel gebruikt door hobbyisten en computerliefhebbers, en wordt nog steeds ondersteund door de open source gemeenschap.

FAQ
Hoeveel kost een PS2 nu?

Een PS2 is momenteel verkrijgbaar voor 299,99 dollar.

Worden PS 2 poorten nog steeds gebruikt?

PS/2-poorten worden niet meer gebruikt op moderne computers, omdat ze vervangen zijn door USB-poorten. Sommige oudere toetsenborden en muizen maken echter nog gebruik van PS/2-aansluitingen.

Hoe oud is de PlayStation 2?

De PlayStation 2 werd op 4 maart 2000 uitgebracht.

Wordt de PS2 nog steeds gemaakt?

Ja, de PS2 wordt nog steeds gemaakt. Hij wordt echter niet meer door Sony gemaakt. In plaats daarvan wordt hij door het bedrijf InnoGames gemaakt.

Wanneer is de PS2 verouderd?

De PlayStation 2 werd in 2000 uitgebracht en werd in 2006 door de PlayStation 3 achterhaald.