SPF

Wat is SPF

SPF, of Sender Policy Framework, is een e-mailverificatieprotocol dat wordt gebruikt om spam en phishing tegen te gaan. Het is een soort DNS-record (Domain Name System) dat specificeert welke mailservers gemachtigd zijn om namens een domein e-mail te versturen.

Hoe werkt SPF

Het SPF record wordt gepubliceerd in de DNS database, en de ontvangende mailserver controleert dit record om de identiteit van de afzender te verifiëren. Als de mailserver niet voorkomt in het SPF record, dan wordt de e-mail gemarkeerd als spam.

Voordelen van SP

SPF kan de reputatie van een domein helpen beschermen door het aantal mailservers dat e-mail van het domein kan versturen te beperken. Dit helpt om de hoeveelheid spam te verminderen, en helpt ook om kwaadaardige e-mails te identificeren die worden verzonden vanaf gespoofde domeinen.

SPF Record

SPF records worden geschreven in een specifiek formaat, dat alle geautoriseerde mailservers bevat die namens het domein e-mail kunnen versturen. Deze lijst kan diensten van derden bevatten, zoals een e-mail marketing service of een e-mail hosting provider.

SPF Chec

Het is belangrijk om het SPF record regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat het up-to-date is. Dit kan helpen om het risico op spoofing te verminderen en het domein te beschermen tegen gebruik voor kwaadaardige doeleinden.

SPF-verificati

SPF-verificatie is een proces dat wordt gebruikt om te verifiëren dat een e-mail wordt verzonden vanaf een geautoriseerde mailserver. Dit helpt het risico van spoofing en phishing-aanvallen te verminderen en kan de deliverability van e-mails helpen verbeteren.

SPF Records en DKI

SPF records worden vaak gebruikt in combinatie met DKIM, een ander e-mail verificatie protocol. DKIM voegt een digitale handtekening toe aan e-mails, die kan worden gebruikt om te verifiëren dat de e-mail niet is gewijzigd tijdens het transport.

SPF Records en DMAR

SPF records worden ook gebruikt in combinatie met DMARC, een protocol voor e-mailbeleid. DMARC wordt gebruikt om aan te geven hoe een e-mail moet worden behandeld als de SPF- en DKIM-controles mislukken.

Beperkingen van SP

SPF records zijn beperkt tot een maximum van 10 lookups, dus ze kunnen niet worden gebruikt om e-mails van meer dan 10 mailservers te authenticeren. Bovendien kunnen SPF records niet worden gebruikt om e-mails te authenticeren die zijn verzonden vanaf een persoonlijk e-mailadres, zoals een Gmail of Yahoo e-mailadres.

FAQ
Is 30 SPF of 50 SPF beter?

SPF, of zonbeschermingsfactor, is een maat voor het vermogen van een zonnebrandmiddel om uw huid te beschermen tegen de ultraviolette (UV) stralen van de zon. Hoe hoger de SPF, hoe beter de bescherming.

Als u de beste bescherming tegen de zon zoekt, moet u dus een zonnebrandmiddel met een SPF van 50 kiezen.

Wat betekent SPF 50?

SPF 50 is een waardering voor zonnebrandmiddelen die aangeeft hoeveel bescherming ze bieden tegen ultraviolette B-stralen (UVB). Producten met een SPF-waarde van 50 houden 98% van de UVB-stralen tegen, terwijl producten met een SPF-waarde van 30 96% van de UVB-stralen tegenhouden.

Wat is beter SPF 50 of SPF 50?

SPF 50 is beter omdat het meer bescherming biedt tegen schadelijke zonnestralen. SPF 50 houdt 98% van de UVB-stralen van de zon tegen, terwijl SPF 50 slechts 96% van de UVB-stralen van de zon tegenhoudt.

Waar staat 100 SPF voor?

100 SPF staat voor Sun Protection Factor. Het is een maatstaf voor hoe goed een zonnebrandcrème uw huid beschermt tegen de ultraviolette (UV) stralen van de zon. Hoe hoger de SPF, hoe meer bescherming de zonnebrandcrème biedt.

SPF 50 of 70?

Zonnebrandcrèmes met SPF 50 filteren 98% van de UVB-stralen, terwijl zonnebrandcrèmes met SPF 70 99% van de UVB-stralen filteren. Hoewel SPF 70 zonnebrandcrèmes dus iets meer bescherming tegen de zon bieden, bieden zowel SPF 50 als SPF 70 zonnebrandcrèmes een uitstekende bescherming tegen UVB-stralen.