Marge

Definitie van Marge

Marge is het bedrag dat moet worden gestort om een positie in de markt te openen. Dit geld dient als onderpand voor de positie en wordt aangehouden door de makelaar. Marge is een soort waarborgsom die wordt gebruikt om eventuele verliezen van de handelaar tijdens het handelsproces te dekken.

Hoe de marge te berekenen

De hoeveelheid marge die nodig is om een positie te openen zal variëren afhankelijk van de broker en het type positie dat wordt geopend. In het algemeen kan de margevereiste worden berekend door de totale positiegrootte te delen door de hefboom die de broker aanbiedt. Bijvoorbeeld, als de grootte van de positie $1000 is en de hefboom 1:100, zal de marge $10 zijn.

Margin Call

Een margin call is een melding van de broker wanneer de waarde van de margin account onder een bepaald niveau zakt. Dit gebeurt meestal wanneer de handelaar geld heeft verloren op een positie en zijn rekening niet langer aan de minimum marginvereisten kan voldoen. Als de handelaar niet meer geld op de rekening stort, kan de broker de positie sluiten om verdere verliezen te voorkomen.

Margehandel

Margin trading is een type handel waarbij de handelaar geleende fondsen van de broker gebruikt om posities in de markt te openen. Deze vorm van handel kan riskant zijn omdat de handelaar kan worden blootgesteld aan hogere niveaus van hefboomwerking en mogelijke verliezen.

Risico van margehandel

Het risico van margehandel is dat de handelaar meer kan verliezen dan de oorspronkelijke storting als gevolg van de verhoogde hefboomwerking. Dit kan gemakkelijk gebeuren als de markt tegen de positie van de handelaar in beweegt.

Voordelen van margin trading

Ondanks de risico’s verbonden aan margehandel, zijn er ook voordelen aan het gebruik van dit type handel. Door marge te gebruiken kunnen handelaren grotere posities innemen met minder kapitaal. Hierdoor kunnen handelaren grotere posities controleren en mogelijk meer geld verdienen.

Margevereisten

De margevereisten worden vastgesteld door de makelaar en zijn meestal gebaseerd op het type positie dat wordt geopend. Sommige brokers vragen bijvoorbeeld meer marge voor optieposities dan voor aandelenposities.

Margerekening

Een margerekening is een rekening die wordt geopend bij een broker om gebruik te maken van margin trading. Voor dit type rekening gelden doorgaans hogere minimumsaldi dan voor gewone rekeningen en kunnen aanvullende documenten nodig zijn voor verificatie.

FAQ
Wat betekent 30% marge?

Een marge van 30% betekent dat de brutowinstmarge van het bedrijf 30% is.

Wat betekent 100% marge?

100% marge betekent dat het bedrijf voor elke dollar omzet één dollar brutowinst heeft.

Hoe bereken je de marge?

De marge is het verschil tussen de kosten van de verkochte goederen en de verkoopprijs van de goederen. Om de marge te berekenen, moet u de kosten van de verkochte goederen en de verkoopprijs van de goederen kennen. De kosten van de verkochte goederen zijn de kosten van de verkochte goederen. De verkoopprijs van de goederen is de prijs waarvoor de goederen worden verkocht.

Hoeveel is een marge van 20%?

Een marge van 20% is het bedrag dat een bedrijf verdient na aftrek van de kosten van verkochte goederen van de totale omzet. De marge wordt meestal uitgedrukt als een percentage van de totale omzet. In dit geval zou een marge van 20% betekenen dat het bedrijf voor elke $100 aan inkomsten $20 aan winst overhoudt.

Betekent marge winst?

Nee, marge betekent geen winst. Marge is het verschil tussen de inkomsten en de uitgaven van een bedrijf.