Bliksem

Wat is Lightning

Lightning is een type hardwareconnector die voornamelijk door Apple-apparaten wordt gebruikt. Het is in 2012 door Apple gemaakt ter vervanging van de 30-pins dockconnector die voor eerdere generaties iOS-apparaten werd gebruikt. Het is de belangrijkste manier om een Apple apparaat aan te sluiten op een computer, voedingsadapter of ander extern apparaat.

Voordelen van Lightnin

De voordelen van de Lightning-connector ten opzichte van zijn voorganger zijn onder meer het kleinere formaat, de omkeerbare stekkerrichting en de grotere duurzaamheid. Lightning-connectoren hebben een dunner ontwerp, waardoor ze in compactere poorten passen. Bovendien is de stekker omkeerbaar, wat betekent dat hij op beide manieren kan worden aangesloten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een verkeerde oriëntatie. Tot slot maakt het ontwerp van de connector hem duurzamer dan de 30-pins dock connector, waarvan bekend was dat hij gemakkelijk beschadigd raakte.

Compatibele apparate

De Lightning-connector is compatibel met alle Apple-apparaten die sinds 2012 zijn uitgebracht, waaronder iPhones, iPads en iPods. Daarnaast zijn accessoires van derden, zoals autoladers, docks en externe batterijen, verkrijgbaar met Lightning-connector.

Aansluiten op een compute

Lightning-apparaten kunnen via een USB-kabel op een computer worden aangesloten. Bovendien kunnen computers met Mac OS X 10.8.3 of hoger rechtstreeks worden aangesloten op een Apple apparaat met een Lightning-connector zonder dat een USB-kabel nodig is.

Oplade

Lightning-apparaten kunnen worden opgeladen met een voedingsadapter of een USB-poort op een computer. De Lightning-connector kan tot 2,4 ampère stroom leveren, waardoor hij apparaten sneller kan opladen dan de 30-pens dock-connector.

6. De Lightning-connector kan zowel digitale audio- als videosignalen verzenden. Met Lightning uitgeruste apparaten kunnen rechtstreeks worden aangesloten op een televisie of een ander extern beeldscherm met een Apple Digital AV-adapter. Daarnaast is een Lightning-naar-3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting-adapter beschikbaar voor het aansluiten van een hoofdtelefoon op een Apple apparaat.

Draadloze verbindinge

Lightning-apparaten kunnen een draadloze verbinding tot stand brengen met andere Apple-apparaten. Hierdoor kunnen gebruikers content delen tussen verschillende apparaten en bestanden en gegevens overdragen.

Accessoire

Er is een grote verscheidenheid aan accessoires beschikbaar voor met Lightning uitgeruste apparaten. Hieronder vallen hoesjes, schermbeschermers, autoladers, docks en externe batterijen.

Vervanginge

Lightning-connectoren zijn verkrijgbaar in zowel originele als externe versies. Als een connector beschadigd is, kan deze worden vervangen door een nieuwe. Het is ook mogelijk om adapters te kopen waarmee een Lightning-connector kan worden gebruikt met apparaten die andere soorten aansluitingen gebruiken.

Over het geheel genomen is de Lightning-connector een uiterst veelzijdige en betrouwbare manier om Apple apparaten aan te sluiten op zowel externe apparaten als andere Apple apparaten. Hij biedt een aantal voordelen ten opzichte van zijn voorganger, zoals het kleine formaat, de omkeerbare stekkerrichting en de grotere duurzaamheid. Het is ook compatibel met een breed scala aan accessoires en vervangingen, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers van Apple-apparaten.

FAQ
Wat zijn de vier soorten bliksem?

De vier soorten bliksem zijn: van wolk naar wolk, van wolk naar lucht, van wolk naar grond en van lucht naar grond.

Wat zijn 3 feiten over bliksem?

1. Bliksem is een natuurlijk voorkomend elektrisch verschijnsel dat ontstaat door de opbouw van statische lading in de atmosfeer.

2. Bliksem treedt meestal op tijdens onweer, en kan schade veroorzaken aan eigendommen en mensen verwonden of doden.

3. Bliksem is een van de belangrijkste oorzaken van weergerelateerde sterfgevallen in de Verenigde Staten.

4. Slaat de bliksem boven of onder in?

Bliksem slaat meestal in vanuit de lucht naar beneden. Er zijn echter enkele gevallen waarin hij naar boven kan inslaan, bijvoorbeeld wanneer hij van de grond komt.

Kan de bliksem door een raam inslaan?

Ja, je kunt door de bliksem worden getroffen door een raam. Ramen zijn gemaakt van glas en dat is een uitstekende geleider van elektriciteit. Als een bliksemschicht in een raam inslaat, kan de elektrische stroom door het glas heen uw lichaam binnendringen.

Wat trekt de bliksem aan in een huis?

Er zijn verschillende dingen die de bliksem naar een huis kunnen aantrekken. Het meest voorkomende is het huis zelf. De bliksem wordt aangetrokken door het hoogste punt van een huis, dus als het huis het hoogste object in de omgeving is, is de kans groter dat het door de bliksem wordt getroffen. Andere dingen die bliksem kunnen aantrekken zijn metalen voorwerpen, zoals antennes of metalen daken, en natte voorwerpen, zoals natte bomen of natte kleren.