Bladwijzer

Definitie van bladwijzer

Bladwijzer is een internetterm die wordt gebruikt om een opgeslagen link naar een website of webpagina te beschrijven. Het is een manier om snel toegang te krijgen tot een website zonder het adres te hoeven onthouden of opnieuw op te zoeken. Een bladwijzer kan worden opgeslagen in de geschiedenis van de browser, in de bladwijzerbalk, of op een social bookmarking website zoals Delicious of Pocket.

Een bladwijzer aanmaken

Het aanmaken van een bladwijzer is een eenvoudig proces. Daarvoor moet u eerst naar de website of webpagina navigeren die u wilt bookmarken. Zodra u daar bent, kunt u op het sterpictogram klikken of op de sneltoetscombinatie (Ctrl + D) drukken. U krijgt dan een formulier waarmee u de bladwijzer een naam kunt geven en kunt kiezen waar u hem wilt opslaan.

Bladwijzerorganisatie

Bladwijzers kunnen op verschillende manieren worden georganiseerd. U kunt ze organiseren op uw browsergeschiedenis, in mappen of zelfs op tags. Dit maakt het gemakkelijk om snel de website of webpagina te vinden die u zoekt. U kunt ook bladwijzers delen met anderen door gebruik te maken van een social bookmarking-website.

Voordelen van bladwijzers

Bladwijzers zijn zeer nuttig omdat ze u in staat stellen snel toegang te krijgen tot websites of webpagina’s die u vaak bezoekt. Dit kan tijd en energie besparen omdat u niet voortdurend websites of webpagina’s hoeft op te zoeken die u vaak bezoekt. Bovendien kunnen bladwijzers worden gebruikt om websites en webpagina’s bij te houden die u in de toekomst opnieuw wilt bezoeken.

Nadelen van bladwijzers

Bladwijzers kunnen ook een nadeel zijn. Als u te veel websites of webpagina’s van een bladwijzer voorziet, kan het moeilijk worden om degene te vinden die u zoekt. Bovendien, als u niet voorzichtig bent, kunnen uw bladwijzers verouderd raken als de website of webpagina wordt bijgewerkt of verwijderd.

Alternatieven voor bladwijzers

Als u geen fan bent van bookmarking, zijn er alternatieven. U kunt de zoekfunctie in uw browser gebruiken om snel websites of webpagina’s te vinden. Daarnaast kunt u uw browsergeschiedenis gebruiken om snel toegang te krijgen tot websites of webpagina’s die u onlangs hebt bezocht.

Mobiele bladwijzers

De meeste browsers hebben nu een mobiele versie, waarmee u bladwijzers kunt openen, zelfs als u niet bij uw computer bent. Dit maakt het gemakkelijk om snel naar websites of webpagina’s te gaan terwijl u onderweg bent.

Social Bookmarking

Social bookmarking is een manier om snel en gemakkelijk bladwijzers te delen met anderen. U kunt bookmarks delen op social media platforms, zoals Twitter en Facebook, of op bookmarking websites, zoals Delicious en Pocket. Dit maakt het gemakkelijk om snel websites of webpagina’s te delen met je vrienden en familie.

FAQ
Wat betekent bookmark?

Een bladwijzer betekent dat je de URL van een webpagina opslaat in je browser zodat je er later gemakkelijk bij kan.

Hoe maak je een bladwijzer?

Er zijn een paar verschillende manieren om een bladwijzer te maken, afhankelijk van de browser die u gebruikt. In het algemeen kunt u echter een bladwijzer maken door te klikken op het bladwijzerpictogram (meestal een ster) in de werkbalk van de browser. Er verschijnt dan een menu waarin u kunt kiezen om de bladwijzer toe te voegen aan de bladwijzerbalk van uw browser of aan een specifieke map. U kunt hier ook de naam en de URL van de bladwijzer bewerken. Zodra u de bladwijzer hebt toegevoegd, verschijnt hij in de bladwijzerbalk van uw browser of in de opgegeven map.

Hoe krijg ik een bladwijzerbalk?

In de meeste browsers bevindt de bladwijzerbalk zich onder de adresbalk. Om een bladwijzer aan de balk toe te voegen, klikt u gewoon op het sterpictogram rechts van de adresbalk en kiest u vervolgens een naam en locatie voor de bladwijzer.

Hoe vind ik mijn bladwijzers op mijn iPhone?

Om uw bladwijzers op uw iPhone te vinden, opent u eerst de Safari-app. Tik vervolgens op het bladwijzerpictogram onderaan het scherm. Dit opent uw bladwijzermenu. Vanaf hier kunt u op al uw bladwijzers tikken om ze te openen.

Hoe krijg ik mijn bladwijzers op mijn beginscherm?

U kunt uw bladwijzers op verschillende manieren op uw startscherm krijgen. Eén manier is om de bladwijzerfunctie in uw webbrowser te gebruiken. Hiermee kunt u de bladwijzer in uw browser opslaan, waarna u deze vanaf uw beginscherm kunt openen. Een andere manier is het gebruik van een bookmarkingdienst zoals Delicious of Pinboard. Met deze diensten kunt u uw bladwijzers online opslaan en vervolgens vanaf elk apparaat openen. Ten slotte kun je een bookmarking-app gebruiken zoals Pocket of Instapaper. Met deze apps kun je artikelen, websites en andere inhoud opslaan om later te bekijken.