Stand-by

Wat is stand-by

Stand-by is een energie-instelling op de meeste elektronische apparaten, zoals computers, televisies en spelsystemen, waarmee ze in een slaap- of spaarstand kunnen worden gezet totdat ze weer nodig zijn. Dit betekent dat het apparaat snel kan worden ingeschakeld en gebruikt zonder dat het een opstartprocedure moet doorlopen.

Soorten stand-b

Stand-by is meestal verdeeld in twee hoofdtypen: actief en passief. Actieve stand-by is wanneer het apparaat nog steeds stroom ontvangt en in een spaarstand staat. Passieve stand-by is wanneer het apparaat geen stroom ontvangt, maar toch snel kan worden ingeschakeld.

Voordelen van stand-b

De stand-by-modus heeft verschillende voordelen, zoals vermindering van het energieverbruik, verlenging van de levensduur van het apparaat en snelle toegang tot het apparaat wanneer dat nodig is. Daarnaast kan het gebruik van de stand-by modus helpen om geld te besparen op uw elektriciteitsrekening.

Nadelen van stand-b

Helaas kan de stand-by modus ook enkele nadelen hebben. Als het apparaat bijvoorbeeld te lang in stand-by staat, verbruikt het nog steeds een kleine hoeveelheid stroom, wat na verloop van tijd kan oplopen. Bovendien, als het apparaat niet goed wordt afgesloten, werkt het mogelijk niet goed als het weer wordt ingeschakeld.

Een apparaat in stand-by zette

Het proces om een apparaat in stand-by te zetten verschilt per apparaat en besturingssysteem. Over het algemeen kunt u een apparaat in stand-by zetten door op een knop te drukken of door een softwaremenu te gebruiken.

Een apparaat uit de stand-bystand wekke

Om een apparaat uit de stand-bystand te wekken, moet u meestal op een knop drukken of een softwaremenu gebruiken. Bovendien kunnen sommige apparaten een functie hebben die het apparaat na een bepaalde tijd automatisch wekt.

7. De meeste apparaten hebben instellingen waarmee de gebruiker de stand-bymodus kan aanpassen. U kunt bijvoorbeeld instellen dat het apparaat na een bepaalde tijd wordt uitgeschakeld, of dat het wordt uitgeschakeld als de batterij bijna leeg is.

Stand-by vs. Slaapstan

Veel mensen verwarren de stand-bystand met de slaapstand, maar het zijn eigenlijk twee verschillende instellingen. De slaapstand is vergelijkbaar met de stand-bystand in die zin dat het apparaat in een spaarstand wordt gezet, maar het apparaat kan niet snel worden ingeschakeld. In plaats daarvan moet het apparaat een opstartproces doorlopen wanneer het weer wordt ingeschakeld.

FAQ
Is het stand-by of stand-by?

De juiste term is “stand-by”.

Wat is een synoniem voor stand-by?

Een stand-by is een apparaat of systeem dat beschikbaar is om gebruikt te worden wanneer nodig, meestal ter vervanging van een ander apparaat of systeem.

Waarom worden mensen op stand-by gezet?

Er zijn een paar redenen waarom mensen op stand-by worden gezet. In sommige gevallen kan dat zijn omdat de mogelijkheid bestaat dat ze moeten invallen voor iemand anders die niet kan werken. In andere gevallen kan het zijn omdat hun vaardigheden of deskundigheid nodig zijn om een probleem op te lossen of een taak uit te voeren. En in sommige gevallen kan het zijn omdat ze de meest gekwalificeerde persoon zijn voor een bepaalde baan of rol.

Wat betekent stand-by gaan?

In stand-by gaan betekent dat het apparaat nog steeds is ingeschakeld, maar niet actief wordt gebruikt. Het apparaat gaat in een spaarstand en kan geen taken uitvoeren totdat het weer wordt ingeschakeld.

Wat betekent oude stand-by?

Oude stand-by is een term die gebruikt wordt om een betrouwbare en vertrouwde methode, proces of ding te beschrijven. Het kan ook gebruikt worden om iemand te beschrijven die betrouwbaar is en er altijd is als het nodig is.