SPX

Wat is SPX?

Definitie van SP

SPX is een acroniem voor de Standard & Poor’s 500 Index, een aandelenindex gebaseerd op de marktkapitalisaties van 500 grote ondernemingen met gewone aandelen genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE) of de Nasdaq. Het is een naar marktkapitalisatie gewogen index die de 500 grootste Amerikaanse ondernemingen omvat en wordt beschouwd als een graadmeter voor de Amerikaanse aandelenmarkt.

Welke bedrijven zijn opgenomen in de SPX

De bedrijven in de SPX komen uit verschillende sectoren, waaronder technologie, financiën, industrie, consumentenartikelen, gezondheidszorg, energie en materialen. Enkele van de belangrijkste bedrijven in de SPX zijn Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, JPMorgan Chase, Berkshire Hathaway, Johnson & Johnson, Exxon Mobil en Procter & Gamble.

Hoe wordt de SPX berekend

De SPX wordt berekend door de som van de marktkapitalisatie van elk bedrijf in de index te nemen en te delen door een deler. Deze deler wordt aangepast aan veranderingen in de index, zoals aandelensplitsingen en nieuwe toevoegingen.

Waarvoor wordt de SPX gebruikt

De SPX wordt gebruikt als benchmark voor het meten van de prestaties van de aandelenmarkt en wordt beschouwd als een van de meest gevolgde aandelenindexen. Het wordt ook gebruikt door beleggers om de algemene gezondheid van de Amerikaanse aandelenmarkt te beoordelen en om de prestaties van individuele aandelen te vergelijken met de index als geheel.

Wat zijn de voordelen van beleggen in de SPX

Beleggen in de SPX biedt beleggers een gediversifieerde portefeuille die kan worden gebruikt om zich in te dekken tegen marktvolatiliteit. Het biedt beleggers ook een eenvoudige en kosteneffectieve manier om blootstelling aan de Amerikaanse aandelenmarkt te verkrijgen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in de SPX

Hoewel beleggen in de SPX beleggers een gediversifieerde portefeuille en blootstelling aan de Amerikaanse aandelenmarkt kan bieden, zijn er ook risico’s verbonden aan beleggen in de index. Deze omvatten het risico dat de index niet presteert zoals verwacht, het risico dat de index wordt beïnvloed door macro-economische gebeurtenissen en het risico dat individuele aandelen binnen de index ondermaats presteren.

Hoe kan ik in de SPX beleggen

Beleggers kunnen in de SPX beleggen via beleggingsfondsen, exchange-traded funds en individuele aandelen. Beleggers moeten hun eigen beleggingsdoelstellingen, risicotolerantie en financiële situatie in overweging nemen voordat zij in de SPX beleggen.

Conclusi

De SPX is een aandelenindex gebaseerd op de marktkapitalisaties van 500 grote ondernemingen met gewone aandelen die genoteerd staan aan de New York Stock Exchange (NYSE) of de Nasdaq. Hij wordt gebruikt als benchmark om de prestaties van de aandelenmarkt te meten en biedt beleggers een gediversifieerde portefeuille en blootstelling aan de Amerikaanse aandelenmarkt. Er zijn echter risico’s verbonden aan het beleggen in de index en beleggers moeten hun eigen beleggingsdoelstellingen, risicotolerantie en financiële situatie in overweging nemen voordat zij in de SPX beleggen.

FAQ
Is SPX hetzelfde als S&P 500?

SPX is het symbool voor de Standard & Poor’s 500 Index, een beursindex die de prestaties van 500 large cap aandelen meet.

Wat is het verschil tussen SPY en SPX?

SPY en SPX zijn beide exchange-traded funds die de S&P 500 Index volgen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide. SPY wordt beheerd door State Street Global Advisors, terwijl SPX wordt beheerd door Vanguard. SPY is een indexfonds, wat betekent dat het alle 500 aandelen van de S&P 500 Index bezit in verhouding tot hun weging in de index. SPX daarentegen is een fonds van onderlinge indexfondsen, wat betekent dat het belegt in een portefeuille van onderlinge fondsen die de S&P 500 Index volgen.

SPY is ook iets duurder dan SPX, met een expense ratio van 0,09% tegen 0,05% voor SPX. Ten slotte is SPY iets liquider dan SPX, met een gemiddeld dagelijks handelsvolume van ongeveer 20 miljoen aandelen tegen 7 miljoen voor SPX.

Wat is een SPX-indexfonds?

Een SPX indexfonds is een financieel product dat de Standard & Poor’s 500 Index volgt. De Standard & Poor’s 500 Index is een kapitalisatie-gewogen index van 500 aandelen. De index wordt algemeen beschouwd als een barometer van de Amerikaanse aandelenmarkt.

Wie bezit SPX aandelen?

SPX Corporation is een beursgenoteerd bedrijf met aandelen genoteerd aan de New York Stock Exchange. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Charlotte, North Carolina. Op 31 december 2019 stonden er ongeveer 41,6 miljoen gewone aandelen SPX uit. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $4,4 miljard.

Hoe beleg ik in SPX?

Er zijn een paar verschillende manieren om in SPX te beleggen. De eerste is het kopen van een SPX-indexfonds, een fonds dat de prestaties van de SPX-index volgt. De tweede is het kopen van SPX-futures, contracten waarmee u de SPX-index kunt kopen of verkopen tegen een bepaalde prijs op een bepaalde datum. De derde is het kopen van SPX-opties, contracten die u het recht geven de SPX-index op een bepaalde datum tegen een bepaalde prijs te kopen of te verkopen.