Sleep

Definitie van luchtweerstand

Luchtweerstand is een kracht die werkt in een richting tegengesteld aan de beweging van een voorwerp. Zij wordt veroorzaakt door de lucht- of vloeistofweerstand en is evenredig met het kwadraat van de snelheid van het voorwerp. Weerstand verwijst ook naar het proces van vertraging van de beweging van een voorwerp.

2. Er zijn twee belangrijke soorten weerstand. De eerste soort wordt vormweerstand genoemd, die ontstaat door de vorm van een voorwerp. Deze kan worden verminderd door de vorm van het voorwerp te stroomlijnen. Het tweede type is de huidwrijving, die wordt veroorzaakt door het contactoppervlak tussen het voorwerp en de vloeistof eromheen.

Weerstandscoëfficiënt

De weerstandscoëfficiënt van een voorwerp is een maat voor de hoeveelheid weerstand die het voorwerp ondervindt. Het is een dimensieloos getal dat verband houdt met de vorm en grootte van het voorwerp en meestal wordt bepaald door experimenten of door gebruik te maken van computational fluid dynamics.

Sleepkracht

De luchtweerstand is de kracht die de beweging van het voorwerp tegenwerkt. Deze is afhankelijk van de snelheid van het voorwerp en de dichtheid van de vloeistof waar het doorheen beweegt. Zij wordt ook beïnvloed door de viscositeit van de vloeistof en de oppervlakte van het voorwerp.

Luchtweerstandsverlagende technieken

Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om de weerstand van een object te verminderen. Deze omvatten het verkleinen van het frontale oppervlak van het object, het gladder maken van het oppervlak van het object en het gebruik van weerstandsverlagende additieven.

Toepassingen van luchtweerstand

Luchtweerstand wordt in vele toepassingen gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het ontwerp van vliegtuigen om het voor het vliegen benodigde vermogen te verminderen en de efficiëntie van het vliegtuig te verhogen. Het wordt ook gebruikt bij het ontwerpen van auto’s om de hoeveelheid kracht die nodig is om een auto aan te drijven te verminderen.

Drag Racing

Drag racing is een sport waarbij auto’s over een korte, rechte baan racen om de maximale snelheid te bereiken. De auto’s moeten worden ontworpen om de luchtweerstand te minimaliseren en het vermogen dat nodig is om de topsnelheid te bereiken te verminderen.

Drag Queens

Dragqueens zijn artiesten die zich verkleden in uitgebreide kostuums en make-up om vrouwelijke beroemdheden te imiteren. Ze treden meestal op in comedyshows of nachtclubs en doen vaak aan lipsynchronisatie. Drag queens zijn een belangrijk onderdeel van de LGBTQ gemeenschap.

FAQ
Wat is drag LGBT?

Drag is een vorm van podiumkunst waarbij mensen zich verkleden in kostuums en overdreven make-up om een personage of beroemdheid te imiteren. LGBT is een acroniem dat staat voor lesbisch, homo, biseksueel en transgender.

Wat is drag female?

Er zijn een paar verschillende soorten drag, maar in het algemeen is drag een podiumkunst waarbij mensen zich verkleden en vrouwelijke kenmerken overdrijven voor amusementsdoeleinden. Dit omvat het dragen van overdreven make-up, pruiken en kleding, en gaat vaak gepaard met lipsynchronisatie en dansen. Vrouwelijke dragqueens zijn mensen die zich verkleden en optreden als overdreven versies van vrouwen, vaak met zeer hoge hakken, groot haar en kleurrijke kostuums. Ze kunnen ook rekwisieten en podium make-up gebruiken om een meer over-the-top look te creëren. Drag king performers zijn mensen die zich verkleden en optreden als overdreven versies van mannen, vaak met gezichtshaar, diepe stemmen en mannelijke manieren.

Waarom heet het een dragshow?

Een dragshow is een soort theatervoorstelling waarin performers, meestal dragqueens, lipsynchroniseren en dansen op vooraf opgenomen muziek. De performers dragen vaak uitgebreide kostuums, pruiken en make-up, en ze kunnen ook comedy skits of lip-sync battles uitvoeren.

De term “dragshow” is vermoedelijk ontstaan in het begin van de 20e eeuw, toen hij werd gebruikt om vaudeville-acts te beschrijven met mannen in vrouwenkleding. Tegenwoordig zijn dragshows populair entertainment in homobars en nachtclubs, en ze hebben ook aan populariteit gewonnen door reality-tv-shows als RuPaul’s Drag Race.

Hoe wordt het genoemd als een vrouw zich als man kleedt?

Het heet cross-dressing als een vrouw zich als man verkleedt.

Wat betekent het om iemand te slepen in jargon?

De term “drag” kan in jargon een paar verschillende betekenissen hebben. Het kan gebruikt worden om iemand te beschrijven die zich gedraagt op een manier die beschouwd wordt als overdreven dramatisch of aandachtzoekend. Het kan ook worden gebruikt om iemand te beschrijven die als saai of oninteressant wordt beschouwd.