SharePoint

Wat is SharePoint

SharePoint is een webgebaseerd samenwerkingsplatform ontwikkeld door Microsoft. Het wordt gebruikt om informatie op te slaan, te organiseren, te delen en te benaderen vanaf elk apparaat. Het biedt een enkel platform voor het beheer van documenten, taken, agenda’s, contacten en meer. SharePoint biedt ook tools om inhoud te creëren en te beheren, en om te delen en samen te werken met anderen.

Voordelen van SharePoin

SharePoint biedt veel voordelen voor gebruikers, zoals verhoogde productiviteit, kostenbesparingen, schaalbaarheid en integratie met andere systemen. Het kan ook worden gebruikt om aangepaste toepassingen te maken, workflows te creëren en de efficiëntie van de organisatie te verbeteren. Daarnaast biedt SharePoint een veilig platform voor het delen van documenten en samenwerking.

SharePoint Securit

SharePoint biedt een veilige omgeving voor gebruikers om informatie op te slaan en te benaderen. Het ondersteunt gebruikersverificatie en -autorisatie, encryptie, gegevenscodering en documentbeveiligingsfuncties. SharePoint ondersteunt ook toegangscontrolelijsten en verificatiemechanismen om gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.

SharePoint Integrati

SharePoint integreert met andere Microsoft producten, zoals Microsoft Office, Outlook en Exchange, maar ook toepassingen van derden. Hierdoor hebben gebruikers vanaf elk apparaat toegang tot informatie en kunnen ze in real-time samenwerken. Daarnaast biedt SharePoint tools voor rapportage, gegevensanalyse en visualisatie.

SharePoint Implementatieoptie

SharePoint kan lokaal of in de cloud worden geïmplementeerd. On-premises implementatie vereist een dedicated server, terwijl cloud implementatie schaalbaarheid en kostenbesparing biedt. Daarnaast kan SharePoint worden ingezet als hybride oplossing, waarbij on-premises en cloud implementaties worden gecombineerd.

SharePoint Developmen

SharePoint biedt verschillende functies en tools voor het ontwikkelen van aangepaste toepassingen en workflows. Het ondersteunt verschillende programmeertalen, zoals JavaScript, HTML, CSS en XML. Daarnaast biedt SharePoint een reeks ontwikkeltools en API’s om aangepaste oplossingen te creëren.

SharePoint Administratio

SharePoint vereist dat beheerders gebruikersaccounts beheren, machtigingen beheren en de systeemprestaties bewaken. Het biedt ook tools voor het maken van inhoudsdatabases, het configureren van webapplicaties en het beheren van gebruikerstoegang. Daarnaast biedt SharePoint functies voor monitoring en logging om de gezondheid van het systeem te waarborgen.

8. De kosten van SharePoint zijn afhankelijk van de implementatieoptie, het aantal gebruikers en de gebruikte functies. On-premises implementaties vereisen doorgaans een grote investering vooraf, terwijl cloud implementaties meer kostenbesparingen bieden. Bovendien biedt SharePoint verschillende licentie-opties voor verschillende budgetten.

FAQ
Is OneDrive hetzelfde als SharePoint?

OneDrive is een dienst waarmee gebruikers hun bestanden online kunnen opslaan en vanaf elk apparaat kunnen benaderen. SharePoint is een samenwerkingsplatform waarmee gebruikers documenten kunnen delen en bewerken, websites kunnen maken en gegevens kunnen opslaan. Hoewel beide diensten gebruikers in staat stellen hun bestanden online op te slaan en te openen, zijn ze niet hetzelfde.

Wat is SharePoint en hoe krijg ik er toegang toe?

SharePoint is een webgebaseerde toepassing waarmee gebruikers documenten en informatie kunnen opslaan, delen en beheren. Het is toegankelijk via het internet en kan worden gebruikt door iedereen met een computer en een internetverbinding.

Sluit Microsoft SharePoint af?

Microsoft heeft geen plannen aangekondigd om SharePoint te sluiten. Het bedrijf heeft echter wel enkele wijzigingen in het product aangebracht die erop wijzen dat het het product misschien niet meer benadrukt ten gunste van andere producten en diensten. Microsoft heeft bijvoorbeeld zijn SharePoint Online Public Website service stopgezet en biedt nieuwe SharePoint Online klanten niet langer een gratis site aan. Daarnaast heeft het bedrijf geleidelijk SharePoint-functies verplaatst naar andere producten, zoals OneDrive en Teams. Hoewel Microsoft geen officiële plannen heeft aangekondigd om SharePoint te sluiten, suggereren deze veranderingen dat het bedrijf het product mogelijk de nadruk legt op andere producten en diensten.

Wat zijn de voor- en nadelen van SharePoint?

De voordelen van SharePoint zijn onder andere de flexibiliteit en het gebruiksgemak. Het is een krachtig hulpmiddel dat kan worden gebruikt om websites, documentbibliotheken en samenwerkingssites te maken. Het is ook beschikbaar in verschillende prijsopties, waardoor het betaalbaar is voor bedrijven van elke omvang. De nadelen van SharePoint zijn de leercurve en de kans op downtime. Het is ook belangrijk op te merken dat SharePoint geen vervanging is voor traditionele documentbeheersystemen.

Wat is het verschil tussen Excel en SharePoint?

Excel en SharePoint zijn twee Microsoft Office-producten die vaak samen worden gebruikt. Excel is een spreadsheetapplicatie die wordt gebruikt om gegevens op te slaan, te organiseren en te manipuleren. SharePoint is een samenwerkings- en documentbeheerplatform dat wordt gebruikt om bestanden en informatie op te slaan en te delen. Excel en SharePoint kunnen samen worden gebruikt om gegevens te delen en samen te werken aan projecten.