N-Key Rollover

Wat is N-Key Rollover

N-Key Rollover (NKRO) is een soort hardwaretechnologie die in computertoetsenborden wordt gebruikt en waarmee meerdere toetsen tegelijk kunnen worden ingedrukt zonder dat er toetsen verloren gaan. Met andere woorden, meerdere toetsaanslagen kunnen tegelijkertijd worden geregistreerd, zelfs als de gebruiker zo snel toetsen indrukt dat sommige toetsaanslagen normaal gesproken zouden worden gemist. Deze functie is vooral handig voor gamers of iedereen die meerdere toetsen tegelijk moet indrukken.

Hoe werkt N-Key Rollover

N-Key Rollover werkt doordat het toetsenbord elke toetsaanslag herkent en een signaal naar de computer stuurt. Het toetsenbord verwerkt vervolgens elk signaal onafhankelijk en stuurt elk signaal tegelijkertijd naar de computer, zodat alle toetsaanslagen worden geregistreerd. Dit gebeurt zodanig dat de volgorde van de toetsaanslagen behouden blijft.

Wat is het verschil tussen N-Key Rollover en Key Ghosting

N-Key Rollover en key ghosting zijn twee verschillende concepten. Key ghosting treedt op wanneer het toetsenbord twee toetsaanslagen registreert terwijl er eigenlijk maar één toets is ingedrukt, waardoor een verkeerd signaal naar de computer wordt gestuurd. N-Key Rollover heeft hier geen last van; het zorgt ervoor dat elk signaal bij elke toetsaanslag correct naar de computer wordt gestuurd.

Wat zijn de voordelen van N-Key Rollover?

N-Key Rollover biedt verschillende voordelen ten opzichte van toetsenborden zonder deze technologie. Het stelt gebruikers in staat om meerdere toetsen tegelijk in te drukken zonder dat een van de toetsaanslagen verloren gaat, en het zorgt ervoor dat de volgorde van de toetsaanslagen behouden blijft, waardoor maximale nauwkeurigheid wordt gegarandeerd.

Wat zijn de nadelen van N-Key Rollover

Het belangrijkste nadeel van N-Key Rollover is dat het meer rekenkracht vereist dan toetsenborden die deze technologie niet hebben. Hierdoor zijn toetsenborden met N-Key Rollover duurder dan hun niet-NKRO tegenhangers.

Welke typen toetsenborden hebben N-Key Rollover

De N-Key Rollover technologie is beschikbaar in veel verschillende soorten toetsenborden, waaronder gaming toetsenborden, mechanische toetsenborden en draadloze toetsenborden.

Is N-Key Rollover compatibel met Mac- en Linux-systemen

Ja, N-Key Rollover is compatibel met Mac- en Linux-systemen, mits het toetsenbord zelf compatibel is.

Hoe kan ik testen of een toetsenbord N-Key Rollover heeft

De eenvoudigste manier om te testen of een toetsenbord N-Key Rollover heeft, is door gebruik te maken van een online tool zoals de NKRO Tester. Met dit hulpmiddel kun je de NKRO-capaciteit van je toetsenbord testen en het vergelijken met andere toetsenborden.

FAQ
Waar is N-key rollover goed voor?

N-key rollover is een term die gebruikt wordt voor computertoetsenborden. Het verwijst naar het vermogen van een toetsenbord om meerdere toetsaanslagen tegelijk correct te registreren. Dit in tegenstelling tot “ghosting”, waarbij sommige toetsen niet worden geregistreerd wanneer meerdere toetsen tegelijk worden ingedrukt. N-toets rollover is belangrijk voor gamers of iedereen die meerdere toetsen tegelijk moet indrukken, omdat het ervoor zorgt dat alle ingedrukte toetsen worden geregistreerd en dienovereenkomstig reageren.

Hebben alle toetsenborden N-toets rollover?

Nee, niet alle toetsenborden hebben N-toets rollover. Sommige toetsenborden hebben een beperkt aantal toetsen die gelijktijdig kunnen worden ingedrukt zonder ghosting, een verschijnsel waarbij meerdere toetsen worden geregistreerd wanneer slechts één toets wordt ingedrukt. N-key rollover betekent dat elke toetsaanslag wordt geregistreerd, ongeacht hoeveel andere toetsen tegelijkertijd worden ingedrukt. Dit kan belangrijk zijn voor gamers of iedereen die meerdere toetsen tegelijk moet indrukken.

Hoe weet ik of mijn toetsenbord een N-toets rollover heeft?

N-key rollover is een functie van sommige toetsenborden waarmee de gebruiker meerdere toetsen tegelijk kan indrukken zonder ghosting of toetsblokkering. Om te testen op N-key rollover kunt u een online N-key rollover test tool gebruiken.

Hoeveel toetsrollover is goed?

Key rollover verwijst naar het aantal toetsen dat gelijktijdig kan worden ingedrukt zonder ghosting of blokkering. Ghosting is wanneer een toetsindruk niet wordt geregistreerd omdat een andere toets in dezelfde richting wordt ingedrukt, en jamming is wanneer twee toetsen tegelijk worden ingedrukt en geen van beide wordt geregistreerd.

De meeste toetsenborden hebben een key roll-over van ten minste 2 toetsen, wat betekent dat u zonder problemen 2 toetsen tegelijk kunt indrukken. Sommige toetsenborden hebben een key rollover van 6 of meer, wat betekent dat u zonder problemen 6 of meer toetsen tegelijk kunt indrukken. Er is geen definitief antwoord over hoeveel key roll-over goed is, omdat het afhangt van uw individuele behoeften en voorkeuren.

Hoe schakel ik N key rollover uit?

N key rollover verwijst naar het vermogen van een toetsenbord om meerdere toetsen te registreren die tegelijkertijd worden ingedrukt. Dit kan handig zijn voor gamers of voor mensen die snel typen en meerdere toetsen tegelijk moeten kunnen indrukken. Als u N key rollover wilt uitschakelen, kunt u dat doen in de instellingen van het toetsenbord.