ITunes

Inleiding tot iTune

iTunes is een audio- en mediaspeler ontwikkeld door Apple Inc. Het functioneert als een mediabibliotheek, mediaspeler, online radiozender en applicatie voor het beheer van mobiele apparaten. Het wordt gebruikt voor het afspelen, downloaden en organiseren van digitale audio en video op pc’s met de besturingssystemen macOS en Microsoft Windows.

Geschiedenis van iTune

iTunes werd voor het eerst uitgebracht in 2001 als een Mac OS 9-programma voor het afspelen van MP3-muziekbestanden. In 2003 bracht Apple de Windows-versie van iTunes uit. In de loop der jaren is iTunes uitgebreid met ondersteuning voor andere audioformaten, podcasting, het afspelen van video’s, online radiostreaming en meer.

iTunes functie

iTunes biedt een verscheidenheid aan functies, waaronder de mogelijkheid om muziek, films en televisieprogramma’s te downloaden en te kopen. iTunes biedt ook toegang tot een uitgebreide bibliotheek van podcasts, en stelt gebruikers in staat om hun eigen afspeellijsten te maken. Daarnaast kunnen gebruikers radiostations streamen en hebben ze toegang tot hun muziek- en mediabibliotheek vanaf elk Apple apparaat.

Muziek en media downloade

Met iTunes kunnen gebruikers muziek, films en tv-programma’s kopen en downloaden naar hun pc. De iTunes Store is de belangrijkste marktplaats voor de aankoop van media, en omvat een breed scala aan muziek, films en televisieprogramma’s. Bovendien hebben gebruikers toegang tot hun persoonlijke iTunes-bibliotheek vanaf elk Apple-apparaat, zoals een iPad, iPod of iPhone.

5.

iTunes maakt het eenvoudig om uw mediabibliotheek te beheren. Met het programma kunnen gebruikers hun muziek en media ordenen in afspeellijsten en mappen, en informatie over nummers bewerken, zoals de naam van de artiest en het album. iTunes biedt gebruikers ook toegang tot hun bibliotheek vanaf elk Apple apparaat, zodat ze hun muziek en media gemakkelijk overal mee naar toe kunnen nemen.

6. Synchroniseren met Apple apparate

iTunes maakt het eenvoudig om muziek en media te synchroniseren met elk Apple apparaat. Met iTunes kunnen gebruikers hun muziek, films, tv-programma’s en meer synchroniseren met hun Apple-apparaten. Bovendien maakt iTunes het gemakkelijk om de inhoud op hun Apple apparaten te beheren, zodat gebruikers hun inhoud gemakkelijk kunnen verwijderen, toevoegen en bijwerken.

Online radi

iTunes biedt ook toegang tot verschillende online radiostations. Gebruikers kunnen zoeken en luisteren naar meer dan 100.000 internetradiostations en hebben toegang tot hun persoonlijke iTunes-bibliotheek vanaf elk Apple apparaat. Bovendien kunnen gebruikers hun eigen radiostations creëren op basis van hun favoriete artiesten of nummers.

iTunes Podcast

iTunes biedt toegang tot een uitgebreide podcastbibliotheek. Gebruikers kunnen bladeren en zich abonneren op podcasts, maar ook hun eigen podcast afspeellijst maken. Daarnaast maakt iTunes het gemakkelijk om podcasts te downloaden en te beluisteren, met toegang tot duizenden podcasts uit de hele wereld.

iTunes Muziekvideo’

iTunes biedt ook toegang tot een bibliotheek van muziekvideo’s. Gebruikers kunnen muziekvideo’s van hun favoriete artiesten streamen en bekijken, en hebben toegang tot hun persoonlijke iTunes-bibliotheek vanaf elk Apple apparaat. Bovendien maakt iTunes het gemakkelijk om muziekvideo’s te kopen en te downloaden, zodat gebruikers op elk moment toegang hebben tot hun favoriete muziekvideo’s.

FAQ
Is iTunes nog beschikbaar 2022?

iTunes is beschikbaar in 2022.

Bestaat iTunes nog?

iTunes bestaat nog steeds en is te downloaden via de website van Apple. In 2019 kondigde Apple echter aan dat het iTunes geleidelijk zou afschaffen ten gunste van zijn nieuwe muziek-app, Apple Music.

Hoe reset ik mijn iPhone met iTunes?

Als je je iPhone moet resetten, kun je dat doen door hem op je computer aan te sluiten en iTunes te openen. Zodra iTunes is geopend, selecteert u uw iPhone in de lijst met apparaten. Klik vervolgens op het tabblad “Samenvatting” en klik op de knop “iPhone herstellen”.

Zijn iTunes-account en Apple ID hetzelfde?

Nee, een iTunes account is niet hetzelfde als een Apple ID. Een iTunes account wordt gebruikt om items in de iTunes Store te kopen en te downloaden, terwijl een Apple ID wordt gebruikt om toegang te krijgen tot Apple diensten zoals iCloud, de App Store en iTunes Match.

Waar is mijn iTunes op mijn iPhone?

Als u een iPhone gebruikt, kunt u uw iTunes vinden door de App Store te openen en op het iTunes Store-symbool te tikken. Van daaruit kunt u bladeren door de muziek, films, tv-programma’s en andere media die beschikbaar zijn voor aankoop. Als je al muziek in je iTunes-bibliotheek hebt, kun je die synchroniseren met je iPhone door je telefoon op je computer aan te sluiten en iTunes te openen.