Inbellen

Wat is inbellen

Inbellen is een type internettoegang dat gebruik maakt van een telefoonlijnverbinding. Het is een van de oudste vormen van internettoegang, die voor het eerst populair werd in de jaren negentig. Dial-up wordt gebruikt wanneer breedband of andere snelle internetdiensten niet beschikbaar zijn.

Hoe inbellen werk

Inbellen werkt door met een modem verbinding te maken met een Internet Service Provider (ISP). De modem kiest een telefoonlijn en maakt een verbinding met de ISP. De ISP maakt vervolgens verbinding met het internet. Dit type verbinding is langzaam in vergelijking met andere soorten internettoegang, met snelheden voor gegevensoverdracht van 56 Kbps tot 33,6 Kbps.

Voordelen van dial-u

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van dial-up is dat het veel goedkoper is dan andere soorten internettoegang. Het is ook breed beschikbaar, omdat er geen geavanceerde infrastructuur voor nodig is. Bovendien zijn inbelverbindingen veel veiliger dan andere soorten verbindingen, omdat de gebruiker een gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren voordat hij verbinding kan maken.

Nadelen van dial-u

Het belangrijkste nadeel van dial-up is de lage snelheid. Het is ook niet geschikt voor activiteiten zoals het streamen van video of het downloaden van grote bestanden. Bovendien, als een gebruiker de telefoonlijn al gebruikt om te bellen, kan de modem geen verbinding maken.

Alternatieven voor inbelle

Aangezien inbelverbindingen traag en onbetrouwbaar zijn, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar. Deze omvatten breedband-, satelliet- en draadloze verbindingen. Breedbandverbindingen zijn veel sneller dan inbelverbindingen en zijn geschikt voor activiteiten zoals het streamen van video of het downloaden van grote bestanden.

Hoe een inbelverbinding opzette

Het opzetten van een inbelverbinding is relatief eenvoudig. De gebruiker heeft een modem, een telefoonlijn en een ISP nodig. De modem moet worden aangesloten op de computer en de telefoonlijn. De gebruiker moet dan een account aanmaken bij de ISP en de gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren wanneer daarom wordt gevraagd.

Problemen met inbelverbindingen oplosse

Als een gebruiker problemen heeft met de internetverbinding via een inbelverbinding, zijn er een aantal stappen die genomen kunnen worden om het probleem op te lossen. Deze omvatten het controleren op fouten in de modem of telefoonlijn, controleren of de gebruikersnaam en het wachtwoord correct zijn, en de website van de ISP controleren op bekende problemen.

8. Enkele van de populairste inbel-ISP’s zijn America Online (AOL), Prodigy, CompuServe en Earthlink. Deze ISP’s bieden een reeks diensten en functies aan, zoals e-mail, webhosting en nieuwsgroepen.

De toekomst van Dial-u

Dial-up wordt steeds minder populair nu breedband en andere snelle verbindingen steeds meer beschikbaar komen. De laatste jaren zijn veel ISP’s gestopt met het aanbieden van dial-up diensten en richten zich op het aanbieden van breedband en draadloze verbindingen.

FAQ
Waarom heet het inbellen?

Inbellen is een type internetverbinding dat gebruik maakt van een telefoonlijn. De term komt van het feit dat gebruikers een telefoonnummer moeten “kiezen” om verbinding te maken met hun Internet Service Provider (ISP).

Wanneer werd dial-up niet meer gebruikt?

Begin jaren 2000 werd inbelservice geleidelijk afgeschaft naarmate breedbanddiensten op grotere schaal beschikbaar werden. Tegen 2005 waren de meeste grote ISP’s in de Verenigde Staten gestopt met het aanbieden van inbelservice, en tegen 2010 was het niet langer op grote schaal beschikbaar.

Wat zijn de voorbeelden van dial-up?

Enkele voorbeelden van inbeldiensten zijn America Online (AOL), CompuServe en Prodigy.

Kunnen mensen nog steeds inbellen?

Ja, mensen kunnen nog steeds inbelinternet gebruiken, hoewel het steeds minder gebruikelijk wordt nu breedbanddiensten steeds meer beschikbaar worden. Inbelservice maakt gebruik van een telefoonlijn om verbinding te maken met het internet, terwijl breedbandservice gebruik maakt van een kabel- of DSL-lijn. Breedbanddienst is meestal veel sneller dan inbelservice, dus de meeste mensen geven er de voorkeur aan voor activiteiten zoals het streamen van video of het downloaden van grote bestanden.

Wat betekent inbellen in jargon?

Inbellen is een type internetverbinding dat gebruik maakt van een telefoonlijn. Het is het langzaamste type internetverbinding en wordt niet veel meer gebruikt omdat er snellere opties beschikbaar zijn.