High Sierra

Wat is High Sierra

High Sierra is de naam van de laatste grote release van het macOS-besturingssysteem, dat wordt ontwikkeld en op de markt gebracht door Apple Inc. High Sierra werd uitgebracht op 25 september 2017 en is de veertiende iteratie van macOS.

Kenmerken van High Sierr

High Sierra bevat een aantal nieuwe functies, zoals een nieuw bestandssysteem (APFS), ondersteuning voor de HEVC-videostandaard en verbeterde prestaties. Daarnaast zijn de toepassingen Foto’s en Safari aanzienlijk bijgewerkt en is de grafische API Metal 2 geïntroduceerd.

Systeemvereiste

Om het High Sierra-besturingssysteem te kunnen draaien, moet een Mac ten minste 2 GB RAM, 8,8 GB beschikbare opslagruimte en een van de volgende Mac-modellen hebben: iMac (midden 2007 of later), MacBook (eind 2008 of later), MacBook Pro (midden/laat 2007 of later), MacBook Air (eind 2008 of later), Mac Mini (begin 2009 of later), Mac Pro (begin 2008 of later), Xserve (begin 2009).

Voordelen van High Sierr

High Sierra biedt betere prestaties, een betere beveiliging en een nieuw bestandssysteem. Het biedt ook volledige ondersteuning voor de HEVC-videostandaard, waardoor gebruikers video van hoge kwaliteit kunnen bekijken en bewerken en toch minder opslagruimte nodig hebben. Daarnaast biedt High Sierra veel verbeteringen in de applicaties Foto’s en Safari.

Mogelijke problemen met High Sierr

Hoewel High Sierra een grote upgrade is, is het niet zonder problemen. Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met Wi-Fi, Bluetooth en USB-connectiviteit. Daarnaast is bekend dat sommige oudere Macs moeite hebben met het nieuwe besturingssysteem.

High Sierra verkrijge

High Sierra kan gratis worden gedownload uit de Mac App Store. Het is belangrijk op te merken dat het alleen beschikbaar is voor Macs die voldoen aan de hierboven beschreven systeemvereisten.

Alternatieven voor High Sierr

Voldoet een Mac niet aan de systeemeisen voor High Sierra, dan is het mogelijk om te upgraden naar een eerdere versie van macOS, zoals Sierra of El Capitan. Daarnaast zijn er een aantal alternatieven van derden voor macOS, zoals Linux of Windows.

Upgraden naar High Sierr

Voor gebruikers die willen upgraden naar High Sierra is het belangrijk om eerst een back-up te maken van alle belangrijke bestanden. Daarnaast moet de Mac opnieuw worden opgestart in veilige modus voordat u de upgrade uitvoert, om ervoor te zorgen dat eventuele problemen worden opgelost. Tot slot wordt aanbevolen dat gebruikers hun programma’s bijwerken en alle beschikbare updates installeren voordat ze de upgrade uitvoeren.

FAQ
Hoe oud is High Sierra 10.13 6?

High Sierra 10.13 is zes jaar oud.

Wordt High Sierra 10.13 6 nog steeds ondersteund?

Ja, High Sierra 10.13 wordt nog steeds ondersteund door Apple.

Kan ik mijn macOS High Sierra 10.13 6 bijwerken?

Ja, u kunt uw macOS High Sierra 10.13 6 bijwerken naar de nieuwste versie van macOS.

Is mijn Mac te oud om te updaten?

Je Mac is niet te oud om bij te werken, maar kan mogelijk niet worden bijgewerkt naar de nieuwste versie van macOS. Om erachter te komen welke versies van macOS uw Mac kan draaien, raadpleegt u de technische specificaties van uw model:

https://support.apple.com/kb/SP715?locale=en_US

Kan ik upgraden van High Sierra naar Monterey?

Ja, u kunt upgraden van High Sierra naar Monterey.