Desk Checking

Desk Checking

Definitie van Desk Checking

Desk checking is een softwaretesttechniek die door softwareontwikkelaars wordt gebruikt om broncode, programmalogica en gegevensdefinities handmatig te controleren. De techniek wordt gebruikt om fouten op te sporen en te controleren of de code foutloos is en de software-eisen en ontwerpspecificaties volgt.

Voordelen van Desk Checking

Desk checking biedt verschillende voordelen, waaronder de mogelijkheid om snel fouten op te sporen, wat kan helpen om de hoeveelheid tijd en moeite die nodig is om een programma te debuggen te verminderen. Het helpt ook om potentiële bugs te identificeren en feedback te geven over de code zelf. Bovendien kan het helpen ervoor te zorgen dat de code voldoet aan de software-eisen, en kan het richtlijnen geven voor het verbeteren van de code.

Nadelen van Desk Checking

Desk checking kan tijdrovend zijn en kan moeilijk zijn om de nauwkeurigheid te garanderen als er veel ontwikkelaars aan hetzelfde project werken. Bovendien is desk checking niet altijd in staat om alle fouten op te sporen, dus moeten andere testmethoden worden gebruikt als aanvulling.

Stappen voor Desk Checking

Desk checking omvat verschillende stappen, waaronder het analyseren van de broncode, programmalogica en datadefinities, het bepalen van de flow van het programma en het handmatig uitvoeren van de code met testgegevens. Daarnaast moeten ontwikkelaars alle gevonden fouten documenteren en een rapport opstellen waarin de bevindingen worden gedetailleerd.

Tools voor Desk Checking

Er zijn tools beschikbaar om te helpen bij desk checking, zoals source code editors, debuggers en statische code analyse tools. Deze hulpmiddelen kunnen het proces versnellen en de hoeveelheid handmatige inspanning verminderen.

Best Practices for Desk Checking

Om de effectiviteit van desk checking te maximaliseren, zijn er een paar best practices te volgen, zoals het maken van een checklist van uit te voeren taken, werken in korte stukken in plaats van lange stukken, en het nemen van pauzes om te rusten en je geest op te frissen. Daarnaast is het belangrijk om alle gevonden fouten te documenteren en een rapport op te stellen waarin de bevindingen worden gedetailleerd.

Beperkingen van Desk Checking

Desk checking heeft zijn beperkingen, omdat het niet in staat is om bepaalde soorten fouten te detecteren, zoals prestatie- en beveiligingsproblemen. Bovendien kan desk checking niet altijd fouten detecteren in complexe programma’s of programma’s met een grote hoeveelheid code.

Alternatieven voor Desk Checking

Voor complexere programma’s kunnen andere softwaretesttechnieken worden gebruikt als aanvulling op desk checking, zoals unit testing, integratietests, systeemtests en regressietests. Deze methoden worden gebruikt om fouten op te sporen die met desk checking niet kunnen worden opgespoord.

Conclusie

Concluderend is desk checking een belangrijke testtechniek voor software die kan helpen om fouten op te sporen en te controleren of de code foutloos is en de software-eisen en ontwerpspecificaties volgt. In combinatie met andere testmethoden kan het een effectieve manier zijn om fouten in een programma op te sporen.

FAQ
Wat is desk check in agile?

Een desk check is een proces waarbij een teamlid het werk van een ander teamlid controleert op juistheid en volledigheid. Dit gebeurt meestal voordat het werk door de rest van het team wordt ingecheckt.

Wat is bureaucontrole en controlestroomanalyse?

Desk checking is het handmatig nalopen van de uitvoering van een programma, regel voor regel, om fouten op te sporen. Control flow analyse is het analyseren van de volgorde waarin de instructies in een programma worden uitgevoerd om fouten op te sporen.

Welke stappen moet je volgen bij het controleren van je pseudo-code algoritme?

1. Lees het pseudo-code algoritme en begrijp wat het moet doen.

2. Zet het pseudo-code algoritme om in een stroomschema.

3. Traceer de flowchart om het algoritme te deskchecken.

Wat is het doel van deskchecken?

Het doel van deskchecken is om de logische juistheid van een programma te controleren door elke stap van de uitvoering van het programma met de hand te onderzoeken. Dit kan gedaan worden door de uitvoering van het programma op papier te traceren of door een debugger te gebruiken om door de uitvoering van het programma te stappen.

Wat is een bureaucontrole bankieren?

Een bureaucontrole is een soort controle die door bedrijven en particulieren wordt gebruikt om er zeker van te zijn dat hun administratie accuraat is. Desk checks worden meestal gebruikt om rekeningen aan te sluiten of om te controleren op fouten.