Archie

Wat is Archie

Archie is een hulpmiddel waarmee gebruikers kunnen zoeken naar specifieke typen bestanden op openbare FTP-servers. Het was de eerste tool die het zoeken op internet automatiseerde. Archie is geen webzoekmachine, want het kan geen webpagina’s doorzoeken. Het doorzoekt alleen bestanden die zijn opgeslagen op FTP-servers.

Geschiedenis van Archi

Archie is in 1990 gemaakt door Alan Emtage, een student aan de McGill University in Montreal. De oorspronkelijke broncode voor Archie werd geschreven door Peter Deutsch, en de term “Archie” was afgeleid van de naam van de favoriete computer van de twee ontwikkelaars, de Commodore 64. Aanvankelijk was Archie beperkt tot het doorzoeken van slechts twee FTP-sites: McGill University en de Universiteit van Toronto. Later werd de zoekcapaciteit uitgebreid tot meer dan honderd FTP-sites.

Hoe werkt Archie

Archie zoekt naar bestanden op basis van hun bestandsnaam. Het creëert een index van bestandsnamen en hun locaties op de FTP-server, die vervolgens door gebruikers kan worden doorzocht. Archie kan ook naar bestanden zoeken met wildcards, waarmee gebruikers naar bestanden kunnen zoeken op basis van specifieke trefwoorden.

Voordelen van Archi

Het belangrijkste voordeel van Archie is dat gebruikers snel en gemakkelijk kunnen zoeken naar specifieke typen bestanden op het internet. Het is ook handig voor het vinden van grote bestanden, zoals softwareprogramma’s, die niet gemakkelijk te vinden zijn met zoekmachines.

Beveiligingsmaatregelen van Archi

Archie biedt geen beveiligingsmaatregelen, omdat het geen veilig protocol is. Daarom moeten gebruikers voorzichtig zijn met het downloaden van bestanden van FTP-sites, omdat sommige bestanden kwaadaardige code kunnen bevatten.

Populaire Archie Client

Enkele van de meest populaire Archie clients zijn ArchieX, Archie2 en GNU Archie. Elk van deze clients heeft zijn eigen kenmerken en mogelijkheden, en veel ervan zijn gratis te gebruiken.

Beperkingen van Archi

Een van de belangrijkste nadelen van Archie is dat het niet kan zoeken naar webpagina’s, alleen naar bestanden. Bovendien kunnen sommige FTP-sites Archie niet toestaan naar bestanden te zoeken, om veiligheidsredenen.

8. De populairste alternatieven voor Archie zijn tegenwoordig webzoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo. Deze zoekmachines kunnen zowel naar webpagina’s als naar bestanden zoeken, waardoor ze veel krachtiger zijn dan Archie. Bovendien kunnen gebruikers met sommige FTP-clients, zoals FileZilla, naar bestanden op FTP-servers zoeken zonder Archie te gebruiken.

FAQ
Is Riverdale gebaseerd op Archie?

Ja, Riverdale is gebaseerd op Archie. De serie speelt zich af in het heden en volgt de personages Archie, Betty, Veronica en Jughead terwijl ze de uitdagingen van het leven in het stadje Riverdale doorstaan.

Wat is het verhaal van Archie?

Archie is een computerprogramma dat begin jaren negentig werd ontwikkeld om mensen te helpen bij het zoeken naar informatie op internet. Het programma is gemaakt door het bedrijf AOL, dat later door Verizon is gekocht. Het programma laat gebruikers een zoekterm invoeren en geeft dan een lijst van websites die die term bevatten.

Waarom werd Archie neergeschoten?

Archie werd neergeschoten omdat hij in een bende zat.

Is Archie een zeldzame naam?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het subjectief is. Volgens de Baby Names website staat de naam Archie echter op #478 qua populariteit voor jongens in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee staat hij in de top 500 van namen, wat suggereert dat hij niet bijzonder zeldzaam is.

Welke jongensnaam past bij Archie?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het hangt af van persoonlijke voorkeuren. Enkele mogelijke jongensnamen die bij Archie zouden kunnen passen zijn:

-Aiden

-Asher

-Bennett

-Caleb

-Declan

-Emmett

-Finn

-Grayson

-Hudson

-Isaac

-Jaxon

-Liam

-Miles

-Nolan

-Oliver

-Ryan

-Tobias

-Weston